"chronische" Pijnklachten en blessures

Wil jij nu ook eens van die vervelende pijnklacht af?
Heb je al van alles geprobeerd, maar niks blijkt te helpen?

Lees dan snel verder en neem contact met me op.

Ik geef jou je leven terug!

Logomakr_2AO18L

Behandelen

De behandeling bestaat uit verschillende technieken zoals: functionele (spier) testen van de verschillende structuren, myofascial release en neurologische reflex punten, waarbij behandeling van de diverse structuren centraal staat. Ik behandel met deze technieken de oorzaak van de pijn, waardoor dit vaak een directe verlichting van uw klachten geeft.

Logomakr_9HsRuw

Bewegen

Door middel van de juiste bewegingsvormen kunnen compensatie patronen worden doorbroken, spieren worden versterkt en de algehele fitheid worden verbeterd. Echter moet het lichaam hier wel klaar voor zijn, bewegen zonder behandelen is daarom ook vaak zinloos.

Logomakr_1dYFHu

Voeding

De rol van voeding op de gezondheid wordt in onze samenleving ontzettend onderschat. Onze voeding kan zowel het lichaam als de geest enorm beïnvloeden. Slechte voeding en vertering van voedingsstoffen kunnen voor veel klachten zorgen. Bij sommige klachten is het daarom ook van belang om de voeding te veranderen en eventueel te supplementeren


“Het gewicht van een euro dat drukt op een zenuw kan het actiepotentieel van de zenuw met 40% doen dalen.”

Hoe gaat een behandeling?

Na een korte intake wordt er gestart met het testen van de spieren in het probleemgebied.
 (de plek waar u last heeft en het omliggende gebied)
De volgende stap is het activeren/losmaken van de spieren die de problemen geven. Dit kan de spier(en) zijn waar u last heeft of de spieren in het omliggende gebied. Het kan zelfs voorkomen dat we uitkomen op een spier/structuur die niet bij het probleem gebied in de buurt zit. Denk hierbij aan klachten met de enkel die vaak hun oorsprong hebben in het heupgebied.

Hoe lang duurt een behandeling?

Dit is sterk afhankelijk van de aard van de klacht(en). Uit ervaring is gebleken dat er klachten zijn die binnen 15 min verholpen zijn. Andere klachten vergen iets meer werk en dus tijd. De behandeling zal nooit langer dan  45 minuten duren.

Hoe voelt een behandeling?

Dit is uiteraard afhankelijk van uw klachten. Is de structuur waar u last van heeft al gevoelig/pijnlijk dan zal dit tijdens de behandeling ook zo voelen. Sommige technieken voelen wat prettiger aan dan de andere. 

 

Merk ik snel resultaat?

Het is meer regel dan uitzondering dat er na de eerste behandeling al resultaat wordt bemerkt. Dit komt omdat we op zoek gaan naar de oorzaak van uw probleem en niet het gevolg van het probleem gaan behandelen.

Moet ik me voorbereiden op een behandeling?

Het enige dat u hoeft te doen is het beantwoorden van de volgende vraag: ”Waar heeft u last van wanneer u wat doet?” Het lijkt simpel maar vaak wordt het stellen van een diagnose onnodig gecompliceerd gemaakt. Uiteraard zal ik tijdens de intake meer achtergrond informatie vragen, maar de belangrijkste vraag is dan reeds gesteld.

Doet de behandeling pijn?

Dit is grotendeels afhankelijk van de klacht. Sommige technieken kunnen ongemakkelijk aanvoelen en zelfs als wat pijnlijk worden ervaren. Omdat u als klant de diverse bewegingen maakt heeft u ten alle tijden controle over de behandeling. Wordt het ongemak te groot dan stopt u simpelweg met bewegen en is het ongemak verdwenen. Ik zal dan met een aangepaste intensiteit de techniek herhalen.